Dreef van zomereik bij Kasteel Het Looi

Beschrijving

Een dreef van twee maal acht opgaande zomereiken (Quercus robur) loopt over in een recent vernieuw­de dreef van Canadapopulier (Populus x canadensis). Deze onvolledige dreef markeert de visuele as van de geïsoleerd gelegen boerderij naar het kasteel Het Looi waar ze voorheen een afhankelijkheid van was.

• DE MAEGD C. & VAN DEN BOSSCHE H. 2003: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 1: Gingelom, Halen, Herk-de-Stad, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.

Auteurs: Michiels, Marijke