Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Maakt deel uit van de voorts neogotische eenheidsbebouwing nummer 82-86 naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper) van 1921. Trapgevel onder meer geïnspireerd op de door vermeld architect gereconstrueerde gevel van de herberg zogenaamd "In de trompet" (Grote Markt nummer 28) zie de overgenomen elementen van de geveltop: het aediculavenster hier echter met bijkomende schelpvulling, tussen twee ronde oculi respectievelijk met voorstelling van de maan en de zon, en het gecanneleerde topstuk met bolbekroning. Voorts verdiepte, houten kozijnconstructies voor de ramen en de deur, onder meer drielicht met beluikt benedenvak.

• BULCKE A., Jules Coomans, leven en werk, onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Rijksuniversiteit Gent, 1977, p. 122.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine