Duitse militaire post

Beschrijving

Restant van een betonnen militaire constructie in een weide achter boerderij Rozestraat 36, nabij de Keerselaarshoek, op 1500 meter ten zuidwesten van Passendale en 500 meter ten oosten van Tyne Cot Military Cemetery. De omgeving is landelijk en heuvelachtig.

Volgens de bewoners gaat het om een zijgevel van een bunker van minimum tien meter lang, met twee ruimtes waarvan er één een schietgat bevatte. De constructie lag achter de Flandern I - Stellung.

Het restant heeft afmetingen van 600 cm x 350 cm. Het beton is samengesteld met grove kiezels en is gewapend met onder meer ronde ijzers. Er is een rechthoekige vensteropening (of nis?) te zien.

• Mondelinge informatie verkregen van O. Courtens.

Bron: WOI Relict (562): Restant betonnen constructie Rozestr 36 (Passendale - WOI)