erfgoedobject

Duitse bunker

bouwkundig element
ID: 305027   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305027

Beschrijving

Locatie

Restanten van een betonnen militaire constructie in een weide achter boerderij Rozestraat 36, nabij de Keerselaarshoek, op 1500 meter ten zuidwesten van Passendale en 500 meter ten oosten van Tyne Cot Military Cemetery. De omgeving is landelijk en heuvelachtig.

Historische achtergrond

Restant van een Duitse bunker. Volgens de bewoners gaat het om een zijgevel van een bunker van minimum tien meter lang, met twee ruimtes waarvan er één een schietgat bevatte. De constructie lag achter de 'Flandern I - Stellung'.

Beschrijving

Restant (vermoedelijk omgekantelde muur) van een vernielde bunker, met afmetingen van 600 cm x 350 cm. Het beton is samengesteld met grove kiezels en is gewapend met onder meer ronde ijzers. Er is een rechthoekige vensteropening (of nis?) te zien.

  • Mondelinge informatie verkregen van O. Courtens.

Bron     : DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs :  Bogaert, Nele, Decoodt, Hannelore
Datum  : 2004


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Duitse bunker [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305027 (Geraadpleegd op 16-07-2020)