Eenheidsbebouwing van twaalf arbeidershuisjes

Beschrijving

Eenheidsbebouwing bestaande uit twaalf arbeidershuisjes met spiegelbeeldschema. Enkelhuisjes van twee traveeën boven een verhoogde begane grond, onder doorlopend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen). Te dateren in het begin van de jaren 1920. Rode baksteen afgewisseld met witbeschilderde en gecementeerde muurpartijen onder meer de puntgevels met aandaken en leien beschieting van dakvensters. Arduinen onderdorpels en aantreden. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen. Traditiegebonden houtwerk zie kleine roedeverdeling in bovenvakken van vensters en in de deels beglaasde deuren.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine