erfgoedobject

Duitse bunker

bouwkundig element
ID
305335
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305335

Beschrijving

Betonnen militaire constructie, in de tuin van Grote Heidestraat 2. Het betreft een bunker uit de Eerste Wereldoorlog, die behoorde tot de 'Westabschnitt'. De bunker werd meer bepaald op enkele tientallen meters achter de voorste lijn opgetrokken. Op Duitse plannen staan er ter hoogte van deze bunker twee bunkers aangegeven, waarvan één wordt aangeduid met 'UTr12' en de andere bunker geen specificatie heeft gekregen. Het is onduidelijk welk type bunker het hier betreft.

Volgens de bewoonster betreft het een halfondergrondse betonnen constructie met toegang aan oostelijke zijde, meer bepaald in de noordoostelijke hoek. De randen van het dak zijn gebogen afgewerkt.

  • Brussel, Koninklijk Legermuseum, Fonds 185, doos 573: Kaiserliche Fortifikation Antwerpen. West-Abschnitt. Bataillonsabschnitten (kopieën geraadpleegd in het documentatiecentrum Simon Stevinstichting, Edingen).
  • Informatie meegedeeld door de bewoonster (13 oktober 2017).

Bron     : -
Auteurs :  Decoodt, Hannelore
Datum  : 2017


Relaties

  • Is deel van
    Duitse bunkerlinie Westabschnitt


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Duitse bunker [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305335 (Geraadpleegd op 24-06-2021)