Australische honingboom geschonken door Nieuw-Zeelanders

Beschrijving

Australische honingboom. Een koperen plaatje op een driehoekige steen vermeldt: 'Aangeboden door de Nieuwzeelandse regering en bevolking 25 april 2000'; 'Sophora microthylla cordyline australis' (sic); 'From the government and people of New Zealand 25 april 2000'.

Op het marktplein van Mesen herinneren verschillende items aan de Eerste Wereldoorlog: er is de gedenksteen voor de militaire slachtoffers aan de oostkant van de markt. Meer centraal op het marktplein staan de boom, de ‘Bastiaanplaque’ en de Japanse vredespaal.

• Inlichtingen verschaft door Steven Reynaert, cultuurfunctionaris van Mesen.

Auteurs: Decoodt, Hannelore