Verloren Kost

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Verloren Kost

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Grote Markt en omgeving

Beschrijving

De Verloren Kost is een waterpoel die in 1419 overwelfd werd (twee tongewelven op een arcade met zes bogen), en die zich bevindt tussen de vleeshal en het stadhuis, ondergronds.

• BARTHOLOMIEUX B., HENDRIKS V. & ACKE B. 2012: Archeologisch onderzoek Grote Markt Lier (Antwerpen), Archaeologia Mediaevalis Kroniek, 35, 7-9.
  • BARTHOLOMIEUX B., HENDRIKS V. & VAN RANSBEECK L. 2015: Archeologische opgraving : Lier Grote Markt (prov. Antwerpen); basisrapport, Ingelmunster.

Auteurs :  Vandeweghe, Evert