Wegwijzer Calvaire Breton

Beschrijving

Bij de hoek van de Diksmuidseweg en de Brugstraat in het dorp van Boezinge staat de oude wegwijzer naar de "Calvaire Breton" met vlakbij demarcatiepaal Nr. 6. Achter de haag, in de tuin van huis nummer 386a staat de observatiepost met de "Kleine Bertha" en een kleine gedenkplaat.

De authentieke wegwijzer heeft volgend opschrift: "Monument aux Premières Victimes des Gaz 22 Avril 1915 CALVAIRE BRETON DOLMEN DRUIDIQUE à 1km 500" met een pijltje naar de Brugstraat gericht.

Bron     : DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs : Decoodt, Hannelore, Bogaert, Nele