Regionalistische villa naar ontwerp van Luc Viérin

Beschrijving

Monumentale villa in regionalistische stijl naar een ontwerp van de Brugse architect Luc Viérin, in 1956 kadastraal geregistreerd als huis met lustgrond in eigendom van 'Mij Burgerlijke Societé Immobilière de Valorisation Sival'. Ruime omringende tuin met aan de straat houten hek tussen twee bakstenen hekpijlers waarop links een gevelsteen met vermelding 'Luc. Vierin/ arc Brugge/ A. Cottyn/ aannemer'.

Baksteenbouw van één bouwlaag onder overkragende zadeldaken met felrode tichels of daktegels. Het centrale hoofdvolume telt zes traveeën en is op de nokeinden voorzien van uitgewerkte schoorstenen, waardoor de zijgevels voorkomen als verhoogde tuitgevels. De straatgevel wordt gemarkeerd door twee ruime tuitvormige dakvensters en rechts een haaks uitspringende kapel (?), zie vormgeving en bekronend ijzeren kruis, gekenmerkt door een driezijdige sluiting. Het geheel wordt geopend door beluikte, rechthoekige vensters en een steekboogdeur in een witstenen entablementomlijsting. Aflijnende houten kroonlijst op modillons. Het uitzicht van de lagere aanbouwen links en rechts van het hoofdvolume sluit hierbij aan.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling I (Meise), 1956/55.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn; Kennes, Hilde