Hoekhuis bij de Tempelstraat

Beschrijving

Neorococo getint hoekhuis bij Tempelstraat. Oorspronkelijk "beenhouwerij" naar ontwerp van architect A. Leclercq (Ieper) van 1921; door brand beschadigd circa 1982. Gele baksteenbouw op sokkel van Atrechtse zandsteen, eertijds onder mansardedak met houten dakkapellen en oeil-de-boeuf. Afgeschuinde hoektravee onder gebogen frontonbekroning, oorspronkelijk met rundskop-versiering (thans oculus). Begane grond verlevendigd door middel van imitatiebanden; verdieping met ordonnerende pilasters; spiegels onder de vensters. Aflijnende kroonlijst. Rondbogig deurvenster en korfboogpoort met waaier.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine