erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 305461   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305461

Beschrijving

Burgerhuis uit het interbellum, kadastraal geregistreerd in 1935 als nieuwe opbouw in eigendom van de landbouwersfamilie Leemans.

Halfopen bebouwing van twee travee├źn en twee bouwlagen onder een half schilddak (mechanische pannen) met de nok parallel aan de straat. Lijstgevel met een typisch parement van gele baksteen met Dudokvoegen, bruinrode baksteen voor de plint, afgewisseld met beraping voor de fries, het spaarveld boven de deur en de driezijdige erker rechts ervan. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk en glas-in-loodstrookjes met geometrische motieven in de bovenlichten. De overluifelde deur wordt geflankeerd door smalle rechthoekige vensters met gelijkaardig glas in lood met eronder een typische tegelbekleding. De gevel wordt afgelijnd door een eenvoudige houten kroonlijst op vervlakte modillons. Eenvoudige rechter zijgevel met driezijdige erker op de begane grond.

  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling II (Wolvertem), 1935/28.

Bron     : -
Auteurs : Kennes, Hilde
Datum  : 2018


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305461 (Geraadpleegd op 17-06-2019)