Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapel in neotraditionele bak- en zandsteenstijl, opgericht naar aanleiding van het Mariajaar 1954 op initiatief van pastoor Van der Burg en de KVLV-Imde.

Haaks op de straat ingeplante kapel op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit baksteen met verwerking van kalkzandsteen in de oostelijke puntgevel aan de straat, onder meer voor de onderbouw, de hoekkettingen, de deuromlijsting met sluitsteen en imposten en de bekronende gevelnis. Kunstleien zadeldak, langs de straat afgezet met een houten kroonlijst. Rechts van de korfboogdeur bleef een offergleuf bewaard. Eenvoudige bakstenen zijgevels met licht getoogde venstertjes. Eenvoudig interieur met afgeknot mijtergewelf, blauw geschilderd met gouden sterren; stenen altaar met deksteen van blauwe hardsteen en blauw-witte tegelvloer.

• LEFEVRE J., VERHASSELT L. & T’KINT J. 1978: Geschiedenis van Wolvertem, Affligem, 793-794.