Hek en hekpijlers

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hek en hekpijlers

Beschrijving

Bij het begin van de jong aangeplante toegangsdreef tot het achterin gelegen nummer 39 staan twee hekpijlers met een uitgewerkt ijzeren hek. De pijlers zijn opgetrokken uit baksteen met verwerking van hardsteen voor de sokkel, muurbanden, hoekblokken, dekplaat en vaasbekroning. Op de linker pijler staat het jaartal 1910 weergegeven, op de rechtse pijler bouwmeester Aug. Vandoorslaer evenals steenhouwer Praille (Londerzeel); het ijzeren hek draagt de initialen SF, vermoedelijk verwijzend naar Frans Schelfaut-Fiers die in 1911 op het kadaster wordt aangehaald als eigenaar; in dat jaar gebeurde immers de registratie van de vergroting van het bestaande huis en de bouw van serres, een werkhuis en magazijn in opdracht van genoemde eigenaar.