Elektriciteitscabine

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Elektriciteitscabine

Beschrijving

Betonnen elektriciteitscabine op de hoek met de Fluxenbergweg op het kadaster geregistreerd in 1953 als nieuwe opbouw elektriekkabien in eigendom van de Naamloze Maatschappij 'Usines Duché'.

Hoog opgetrokken cabine op vierkante plattegrond; drie geledingen afgelijnd door cordons; sterk verticaliserend effect door de centrale halfzuilen in elk gevelvlak en de boven de kroonlijst doorlopende driekwartzuilen op de hoeken. Rechthoekige deuromlijsting met metalen deur en aan de rechterzijde een rechthoekig venster met roedeverdeling.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Merchtem, afdeling III (Brussegem),1953/22.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn; Kennes, Hilde