erfgoedobject

Duitse waterput

bouwkundig element
ID
305510
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305510

Beschrijving

Gelegen aan de rand van een weide, langs de Legestraat, op circa 100 meter ten oosten van de Wullepitmolen, op ongeveer 230 meter ten zuidzuidoosten van de restanten van het Parc (Molenstraat) en op ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Zarren. Op ongeveer 400 meter naar het zuidwesten bevindt zich een andere waterput uit de Eerste Wereldoorlog.

Waterput uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door Duitse eenheden. Vlakbij de waterput ontdubbelde een smalspoorweg, komende van het pionierspark Station Zarren, richting Jonkershove en verder Kippe (Merkem). Tot voor enkele jaren terug kon men nog de restanten zien van een betonnen brug over de Zarrebeek. Door verstevigingswerken aan de oevers van deze beek, gingen deze restanten verloren.

 


Bron: WOI Relict (1772): Waterput Legestraat (Zarren - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

In de andere waterput uit de Eerste Wereldoorlog, op ongeveer 400 meter ten zuidwesten, werd een nieuwe buis gestoken. Deze waterput bevond zich te midden van een barakkencomplex.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Duitse waterput [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/305510 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.