Duitse waterput

Beschrijving

Gelegen aan de rand van een weide, langs de Legestraat, op circa 100 meter ten oosten van de Wullepitmolen, op ongeveer 230 meter ten zuidzuidoosten van de restanten van het Parc (Molenstraat) en op ongeveer 800 meter ten zuiden van het centrum van Zarren. Op ongeveer 400 meter naar het zuidwesten bevindt zich een andere waterput uit de Eerste Wereldoorlog.

Waterput uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door Duitse eenheden. Vlakbij de waterput ontdubbelde een smalspoorweg, komende van het pionierspark Station Zarren, richting Jonkershove en verder Kippe (Merkem). Tot voor enkele jaren terug kon men nog de restanten zien van een betonnen brug over de Zarrebeek. Door verstevigingswerken aan de oevers van deze beek, gingen deze restanten verloren.

Bron: WOI Relict (1772): Waterput Legestraat (Zarren - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele

Aanvullende informatie

In de andere waterput uit de Eerste Wereldoorlog, op ongeveer 400 meter ten zuidwesten, werd een nieuwe buis gestoken. Deze waterput bevond zich te midden van een barakkencomplex.