Kruispuntlinde ()

Op oude postkaarten is te zien dat op het kruispunt van de Lindebornstraat en de Elderenstraat een monumentale linde stond. Het betrof een opgaande linde die vermoedelijk oorspronkelijk werd aangeplant om een (administratieve) grens of 'born' te markeren, getuige de straatnaam Lindebornweg. Recent werd op deze locatie een jonge opgaande linde aangeplant.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda; Van der Linden, Geert

Lindeboom ()

Monumentale lindeboom op het kruispunt met de Lindebornstraat.

Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van VANTHILLO C. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Riemst - Tongeren, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda