• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Oorspronkelijk dorpswoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, op het kadaster geregistreerd in 1928 als 'verkoop en nieuwe opbouw' in eigendom van Pieter-Armand, werkman. Volgens de huidige eigenaar omstreeks 1934 voorzien van een winkelpui en uitgebreid met een brede linkertravee. De straatgevel is voorzien van een cementbepleistering met puilijst en op de verdieping getoogde vensters in geriemde omlijstingen met decoratieve sluitsteen. De authentieke houten winkelpui is een zeldzaam voorbeeld geworden in Meise. Ze bestaat uit een verdiepte centrale inkom met aan weerszijden een uitstalraam op een hardstenen onderbouw met rechthoekige keldervensters; aan de bovenzijde is de pui afgewerkt met houten medaillons waarin glas in lood met bloemmotief.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling I (Meise), 1928/30.
  • Mondelinge informatie verkregen van de eigenaar (4 februari 2015).

Auteurs: Van Damme, Marjolijn; Kennes, Hilde