Opgaande paardenkastanje als vredesboom

Beschrijving

De paardenkastanje maakt deel uit van een beboomd plantsoen ten oosten van de parochiekerk van Desteldonk. De boom staat centraal in het plantsoen, op een kruising van paden en werd in 1919 aangeplant als vredesboom.

Op zaterdag 22 november 1919 werd de verjaardag van de intrede van Koning Albert in Brussel op 22 november 1918 herdacht en gevierd. Na de Solemnele Dienst met offerande en met een Te Deum, werd het Vaandel van den soldatenbond’ gewijd en aan de bond geschonken door het gemeentebestuur. Daarna waren er gelegenheidstoespraken, gezangen door de schoolkinderen, volksspelen, een plechtige ontvangst van alle oud-strijders op het gemeentehuis en het planten op het dorpsplein van een vredesboom.

• Informatie verkregen van Stad Gent (16.10.2017), bron: Heemkundige Kring Oost-Oudburg

Auteurs: Schepens, Annelies