Gekandelaarde linde als vredesboom

Beschrijving

Naast de kerk van Gottem staat een geknotte linde. Deze staat op de rand van het kerkhof, op de hoek van de Ardense Jagersstraat en de Polderweg. Rond de boom is een kleine ontmoetingsruimte ingericht.

De linde is na de Eerste Wereldoorlog aangeplant als vredesboom, ter herdenking van de herwonnen vrede (exacte plantdatum niet gekend). Het aanplanten van een linde als vredesboom is heel kenmerkend. De linde heeft een symbolische waarde als boom van de liefde, bescherming en van de vrede.

Ondanks zijn leeftijd heeft de boom geen grote omvang bereikt. Dit wellicht omdat de linde periodiek gekandelaard wordt.

• Informatie verkregen van M. Van den Abeele (21 september 2018).

Auteurs: Schepens, Annelies