Opgaande linde als vredesboom

Beschrijving

Op het Gemeenteplein in Oostkamp, naast de parochiekerk, staat een jonge vredesboom. Deze zilverlinde (Tilia tomentosa) is in 2014 geplant ter vervanging van de oorspronkelijke vredesboom. In 2012 moest de zieke zilverlinde uit 1919 geveld worden. De vredesboom was aangeplant op 9 oktober 1919 om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Bij de heraanplant is er geïnvesteerd in een betere standplaats voor de nieuwe boom. Zo is de boom op een licht verhoogd pleintje aangelegd (zodat er niet meer onder geparkeerd kan worden) en ook de ondergrond is aangepakt.

Auteurs: Schepens, Annelies