Hoogstamboomgaard met maretak

Beschrijving

Langs de Colenstraat, tegenover de kloostersite Mariënlof, bevindt zich een oude hoogstamboomgaard. De boomgaard is volledig omgeven door een veekeringshaag van meidoorn en is toegankelijk via een metalen hek en poortje.

De hoogstamboomgaard is al zichtbaar op de Villaretkaart en het landgebruik is sindsdien ongewijzigd gebleven. In de boomgaard staan appel- en perenbomen, een combinatie van oude en jonge bomen. In sommige oude appelaars komt maretak voor.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 1970 en 2017, Singelstraat, Borgloon [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 5 februari 2018).
  • KINNAER A. 2018: Terreinbezoek omgeving Jesseren (Borgloon, Tongeren) (Terreinbezoek op 29 januari 2018)

Auteurs: Kinnaer, Anse