Haag van mispel en haagbeuk

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

is deel van de bescherming als monument Langgestrekte vakwerkhoeve

Afmetingen

Inventarisatie Houtige Beplantingen - 2018 (28-03-2018)

Lengte 44 m

Beschrijving

Oude afsluitingshaag van mispel en haagbeuk op de perceelsrand van het erf bij een langgestrekte vakwerkhoeve. Op winterbeelden is goed te zien dat de haag sporen van vlechtwerk vertoont. Dit zijn technieken voor het dichten van gaten in de haag met de bedoeling om indringing en het uitbreken van grootvee op het erf te voorkomen. Ontstond er een gat in de haag langs waar het vee kon ontsnappen, dan werden de takken zijdelings afgeleid om de opening dicht te maken. Opgaande telgen werden deels gekapt en opzij getrokken.

Auteurs: Verboven, Hilde