Opgaande bruine beuk als eeuwfeestboom

Beschrijving

Langs de Annonciadenstraat, recht tegenover de kerk van Everberg, staat een opgaande, bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Deze beuk is geplant als eeuwfeestboom in 1930, bij de viering van het honderdjarig bestaan van België. Dit gebeurde door Prins Jan de Merode, Grootmaarschalk van het Hof. Een gedenksteen in de grond herinnert hieraan.

De beuk is omwille van zijn open standplaats langs de weg en met zijn omtrek van 353 cm en totale hoogte van 22 m beeldbepalend in het straatbeeld.

• H. VANNOPPEN., Honderd Kortenbergse gebouwen. Op stap door tien eeuwen verleden. Boek en Vorm. Winksele, 1999, p. 103.

Auteurs: Schepens, Annelies