Teksten van Neoclassicistisch burgerhuis

Neoclassicistisch burgerhuis ()

Bescheiden burgerhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), dat vermoedelijk tot de oudste bebouwing van de straat behoort uit het derde kwart van de 19de eeuw. Eenvoudige, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen. Volledig verbouwd.

Auteurs:  Braeken, Jo

Nummers 22, 38 en 74. Enkelhuizen van twee of drie traveeën en twee of twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak, vermoedelijk behorend tot de oudste bebouwing van de straat uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige; of getoogde muuropeningen. Nummer 22 met bewaarde houten winkelpui. Nummer 74 werd recent, evenals voordien andere soortgelijke huizen in de straat, volledig vernieuwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita