Burgerhuis in neoclassicistishe stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1877 gebouwd in opdracht van de heer Ch. Vaerewyck. In 1990 gesloopt voor een nieuwbouwflat.

Rijwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met hardstenen plint, gekenmerkt door een regelmatig ordonnantieschema, en een klassiek hoofdgestel. Registers van rechthoekige muuropeningen, de bovenvensters in geriemde omlijsting met sluitsteen, op cordonvormende lekdrempels. Balkon met bewerkte consoles en ijzeren borstwering in de middenas van de eerste bouwlaag.