Neoclassicistisch winkelhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch winkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), te dateren omstreeks 1865. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een lage plint uit blauwe hardsteen. Begane grond met houten winkelpui: vlak omlijste rechthoekige deur naast hoge rechthoekige geprofileerde ramen onder afzonderlijke houten waterlijst. Voorts rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting op cordonvormende lekdrempels, met sierlijke ijzeren parapetten en behouden schrijnwerk.

Auteurs :  Braeken, Jo