Neoclassicistische rijwoningen

Beschrijving

Twee vroegere, traditionele diephuizen oorspronkelijk met trapgevel, uit de tweede helft van de 16de eeuw. Nummer 24 werd in 1884 in opdracht van de heer Peeters door de aannemer Frans De Groof verbouwd. De getrapte geveltop van zeven treden en de dakstructuur maakten daarbij plaats voor een derde bouwlaag onder een parallel zadeldak met een houten dakvenster. Van nummer 26 liet de heer J.H. Voet in 1845 de deur en vensters van begane grond en bovenverdieping aanpassen. Door Ed. Claes werd in 1879 een klassieke houten winkelpui met zijportaal aangebracht, de getrapte geveltop van zes treden en de dakstructuur vervangen door een derde bouwlaag onder een parallel zadeldak. Nummer 24 werd in 1979 gesloopt voor een nieuwbouwflat, nummer 26 kreeg in 1987 een volledig nieuw gevelparement.

Neoclassicistische rijwoningen van drie bouwlagen en twee tot drie traveeën onder zadeldaken (nok parallel aan de straat). Bepleisterde en beschilderde opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters met lekdrempels.