Hoevetje

Beschrijving

Wederopbouwhoevetje, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling en indeling: naar het zuiden georiënteerd hoevetje (nokrichting loodrecht op de straat) van het langgestrekte type met achterliggend deels gekasseid erfje, ten westen toegankelijk via hek; boerenhuis met een opkamertravee, met een kelderopening, aanleunende stal en melkhuis, en dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts; aanplanting: ten zuiden, omhaagd moes- en siertuintje; perelaar te midden van het erf; leiperelaar tegen zuidgevel; materialen: rode baksteen; mechanische pannen voor zadeldaken, dakschild links, en overstekende dakranden op houten modillons, onderbroken door dakvenster en luifel boven schuurpoort; rollaag ter markering van de plint; bakstenen strekken en onderdorpels voor korfbogige muuropeningen; houten luiken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine