Dorpswegel

Beschrijving

Van op het dorpsplein in Wieze loopt een smalle wegel tussen de huizen door langs de achtertuinen. De onverharde voetweg leidt weg van het dorp richting het gehucht Kluis en volgt de valleirand zodat het wegtracé de grens vormt tussen grasland enerzijds en akkers anderzijds. In Kluis gaat de weg uiteindelijk over in de Aartstraat. De weg biedt ook een zicht op de knotwilgenrijen die de historische site met walgracht van het Muilaertshof markeren. Op de Poppkaart sluit de Dorpswegel ter hoogte van het Muilaertshof aan op de 'Kluys straet' die de toegangsweg tot de hoeve vormt. De voetweg vormt een historische verbindingsweg tussen Wieze en de gehuchten De Kluis en verder Den Aart. Het traject volgde de hoogtelijn en liep langs de akkers en vormde zo een alternatief voor de hoofdweg naar Herdersem.

Auteurs: Verdurmen, Inge