Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Wederopbouwhoeve teruggaand op regionale hoevebouw zie, opstelling: losse bestanddelen; boerenhuis en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten en noordwesten van een deels verhard erf met bakstenen waterput en stoepen; vaalt en lage stallingen ten zuiden van erf; ten zuidwesten, deels verharde erfoprit; aanplanting: boomgaard ten zuiden van boerenhuis; erfoprit deels afgezet met doornhaag en knotwilgen; materialen: verankerde rode baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons; geknikt bij het boerenhuis; "traditiegebonden" houtwerk, in combinatie met I-balk, bij de opening van wagenhuis en erfgevel van boerenhuis; houten latei boven rechthoekige schuurpoort met accoladeboogdeurtje; indeling: boerenhuis van oorspronkelijk zes traveeën, verlengd met één travee rechts, zie bouwnaad, en opkamertravee aan de achtergevel; schuurvleugel met wagenhuis, kelder, dwarsschuur, privaat en stalgedeelte.

Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Lion M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi