Beschrijving

Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder lichtgebogen zadeldak (mechanische pannen) rond geasfalteerd erf. Erfoprit ten westen. Recente varkensstallen ten zuidwesten. Ten noordwesten, boerenhuis van het langgestrekte type met links het stalgedeelte en rechts het woonhuis van vier traveeën + twee opkamertraveeën. Bakstenen stoop voor het huis, schorren naast en achter het huis. 18de-eeuwse kern, aangepast in de loop der tijden. Verankerde gele baksteenbouw op plint van Atrechtse zandsteen. Rechthoekige muuropeningen met houten kozijnen, onder getoogde ontlastingsboog; opkamervensters onder strekse latei; kozijndeur met bovenlicht voorzien van natuurstenen negblokken. Stalgedeelte met onder meer klimmende dakvensters (laad-) en aangepaste muuropeningen. Aangebouwde linker travee. Rechter zijgevel: twee rechthoekige kelderopeningen in getoogde, natuurstenen omlijsting onder een beluikt, houten kruiskozijn in analoge omlijsting. Ten zuidoosten, dwarsschuur met links het wagenhuisgedeelte. Rood bakstenen gebouw onder overkragend zadeldak op modillons. Aanbouwsel onder lessenaarsdak, tegen rechter zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine