Opgaande beuk en acacia als herdenkingsboom 75 jaar België

Beschrijving

In de voortuin van de pastorie van Ardooie staan twee opgaande bomen, welke zijn aangeplant ter herdenking aan het 75-jarig bestaan van België. Het betreft een bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, aangeplant in 1905) en een robinia (Robinia pseudoacacia, oorspronkelijk aangeplant in 1906, huidige boom is mogelijks een vervanging?). Beide bomen zijn aangeplant op het grasveld, langs de oprit van de pastorie. De beuk heeft inmiddels een stamomtrek van 3m40.

• Santy P. & Boone B., met medewerking van Callaert G. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ardooie met deelgemeente Koolskamp, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL44, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Schepens, Annelies