Hoeve Verloren Hof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Verloren Hof

Beschrijving

Zogenaamd "Verloren hof". Wederopbouwhoeve teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: groepering van losse, lage bestanddelen, zijnde boerenhuis, schuur- en stalvleugels, respectievelijk ten zuidwesten, noordwesten, noordoosten en zuidoosten van deels verhard erf; zuidelijk gelegen erfoprit, gemarkeerd door hekpijler, palend aan het huis; aanplanting: siertuin aan straatzijde; materialen: verankerde rode baksteenbouw; typerende pannen (mechanische) schilddaken met overstekende dakrand op houten modillons, meermaals doorbroken door rondbogige dakvensters met bakstenen puntgeveltje, afgelijnd met rollaag; strekse lateien; rollaag ter markering van plint, bij boerenhuis; streekeigen bouwelementen: houten kozijnconstructies bij het boerenhuis onder meer oorspronkelijk beluikte (zie duimen) kruiskozijnen, reeds deels vernieuwd; indeling. boerenhuis met opkamer, schuurvleugel met wagenhuis en aardappelkelder.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine