• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing, bestaande uit twee identieke dubbelhuisjes van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak links en een hoekhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak rechts, naar ontwerp van architecten G. Veraart en E. Richir (Brussel). Dubbelhuisjes met centrale rondboogdeur midden beluikte rechthoekige vensters onder strek, bekroond door dakkapellen met rondboogvenster in tuitgevel. Opkamer achteraan. Hoekhuis getypeerd door linker puntgevel met muurvlechtingen en afgeronde top; voorts houten dakkapellen onder zadeldak; rechthoekige benedenvensters onder strek op arduinen onderdorpel en rondboogdeur.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 3796.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De dubbelhuisjes hebben niet langer erfgoedwaarde: nummer 552 is gesloopt en 550 is verbouwd. Enkel het hoekhuis van vier traveeën, nummer 548, is behouden.

• Informatie verkregen van IOED CO7 (9 maart 2021).
Auteurs: Jacobs, Els