Kasseiweg Teirlinckstraat

Beschrijving

De kasseiweg leidt vanaf de Oudenaardsestraat omhoog voorbij het kerkkoor en verder noordwaarts en gaat over in de gekasseide weg Haaghoek. Vroeger smallere, bochtige kasseiweg, in 1998-1999 breder geherkasseid.

De Teirlinckstraat is één van de schaars bewaarde kasseiwegen in Oost-Vlaanderen die vaak in een slechte toestand verkeren. Dikwijls worden ze bedekt of vervangen door een laag asfalt of beton. Er bestaat geen twijfel dat deze wegen een belangrijke weerspiegeling zijn van ons verleden. Onze voorouders versleepten deze kasseien met man- en paardenkracht en met vakkundig geduld werden ze in het wegdek geschikt.

Bron: Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, beschermingsdossier DO000954, Zuid-Oostvlaamse kasseiwegen (VAN DER LINDEN G. 1994).
Auteurs: Van der Linden, Geert