Duinenstraat

• is aangeduid als beschermd cultuurhistorisch landschap Duinenstraat

Beschrijving

De Duinenstraat is een geasfalteerde weg die het traject volgt van een voormalige drift, een pad waarlangs het vee werd gedreven tussen het duin- en poldergebied. Deze driftweg is aangelegd op een dijkje en zou teruggaan op de in de 15de eeuw versterkte Graaf Jansdijk die volgens archeologisch onderzoek werd opgericht in de 12de of de 13de eeuw. De verhoogde weg slingert tussen het duinengebied van het domein Raversijde en uitgestrekte campings zoals "Petit Bruxelles" en "Ramon" tot de grens met Middelkerke

• PIETERS M. 1994: Raversijde: een 15-de eeuwse kuil, een lens met platvisresten en de betekenis voor de studie van de site en haar bewoners, Archeologie in Vlaanderen IV, 253-277.
  • VANNESTE A., INGELAERE M. 1988: Middelkerke - Zijn geschiedenis - Zijn volk - Zijn tradities - Zijn kerk - Zijn mirakuleus kruis, s.l.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda