Voetwegen Pollare dorp

inventaris landschappelijk erfgoed \ landschapsatlas relict \ landschapsatlaselement

Locatie

Alternatieve naam Steenbergweg-Weversweg-Kapellenweg-Molenveldweg-Heggelweg-Pastorijweg
Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Ninove
Deelgemeente Pollare
Straat
Locatie Pollare (Ninove)

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Vaststelling ankerplaats Dendervallei tussen Idegem en Ninove en het Geitebos (geografische inventarisatie uit ankerplaatsen: 2018 - 2019).

Juridische gevolgen

Beschrijving

Op de steilrand langs de Dender tussen Pollare dorp en het gehucht Neuringen ligt een netwerk van voetwegen die het gebied doorkruisen. De wegen zijn vaak onverhard, soms deels verhard, en bieden ruime zichten op de omringende akkers en de Dendervallei. Waar de voetwegen elkaar of andere wegen kruisen, staan vaak kleine veldkapellen. De wegen en paden zijn al aanwezig op de 18de-eeuwse kaarten als verbinding tussen de verschillende gehuchten en grote boerderijen en liepen vaak dwars over de grote dorpsakkers.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron: -

Auteurs: Verdurmen, Inge

Datum tekst: 2018

Relaties

maakt deel uit van Dendervallei tussen Idegem en Ninove en het Geitebos

Grimminge, Idegem, Nieuwenhove, Zandbergen (Geraardsbergen), Appelterre-Eichem, Denderwindeke, Ninove,...

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Pollare

Pollare (Ninove)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.