Hoeve Rozenhove

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Rozenhove

Beschrijving

Volgens opschrift in de straatgevel zogenaamd "Rozenhove". Wederopbouwhoeve, volgens de bewoners daterend van 1920, teruggaand op regionale hoevebouw, zie opstelling-indeling: langgestrekt type (nokrichting loodrecht op de straat) met links schuur- en stalgedeelte en rechts woonhuis van drie traveeën (dubbelhuis); aanplanting: siertuin met rozenperken aan straatzijde; materialen: witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint; pannen (mechanische) zadeldak met dakruitertje; overstekende dakrand op houten modillons doorbroken door dakvenster onder pannen zadeldak met windbord, ter hoogte van de stal; getoogde muuropeningen met "traditiegebonden" houtwerk bij het woonhuis.

• WERBROUCK W., (?) Hedendaagse Dikkebusse hoeven en hun bewoners, Dikkebus, 1985, p. 201.
  • WERBROUCK W., (?) Dikkebus in oude foto's, 1900-1950, Dikkebus, 1986, p. 201.