Wederopbouwhoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Wederopbouwhoeve, dichter bij de straat heropgebouwd en teruggaand op regionale hoevebouw, zie opstelling: L-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen, te weten boerenhuis (nok parallel aan de straat) en schuur respectievelijk ten noordoosten en ten zuidoosten van een geasfalteerd erf; noordelijke erfoprit; recente loods ten zuidwesten; aanplanting: omhaagde moestuin ten noordwesten van het boerenhuis, palend aan de straat; materialen: verankerde baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons, doorbroken door dakvensters onder zadeldak en versierd met houten windbord; streekeigen bouwelementen: rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboogomlijsting bij het boeren- en wagenhuis; indeling: boerenhuis aanleunend bij het langgestrekt type, zie vijf traveeën tellend woonhuis (dubbelhuisopstand) + drie staltraveeën onder lager zadeldak + lager nutsgebouw onder afgewolfd zadeldak; dwarsschuur met rechts aanleunend wagenhuis onder afgewolfd zadeldak.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine