Hoeve Ganzenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ganzenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Ganzenhof", zie houten uithangbord. Ten noorden van de Ganzebeek gelegen hoeve. Losse bakstenen bestanddelen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw onder overstekende zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf. Ten zuiden, toegankelijk via een geasfalteerde oprit. Ten oosten en zuidoosten, boomgaard. Ten noorden, boerenhuis met oude 18de-eeuwse kern zie behouden opkamervenster: getralied bolkozijn met ankerbalk. Vermoedelijk versteende vakwerkbouw, heden 20ste-eeuws uitzicht, zie vernieuwd gevelparement.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Er zijn nog twee originele hoevegebouwen bewaard: het woonhuis ten noorden van het erf en een bijgebouw ten westen. Het bijgebouw ten zuiden is gesloopt en vervangen door een nieuwbouw woning.

• Informatie verkregen van IOED CO7 (9 maart 2021).
Auteurs: Jacobs, Els