Hoeve Ganzenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Ganzenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Ganzenhof", zie houten uithangbord. Ten noorden van de Ganzebeek gelegen hoeve. Losse bakstenen bestanddelen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw onder overstekende zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf. Ten zuiden, toegankelijk via een geasfalteerde oprit. Ten oosten en zuidoosten, boomgaard. Ten noorden, boerenhuis met oude 18de-eeuwse kern zie behouden opkamervenster: getralied bolkozijn met ankerbalk. Vermoedelijk versteende vakwerkbouw, thans 20ste-eeuws uitzicht, zie vernieuwd gevelparement.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi
Datum  :