Brug over de Molenbeek

Beschrijving

De stenen brug over de Molenbeek gaf vroeger toegang tot de afspanning 'De Drie Haringhe'. De afspanning uit de 17de eeuw is verdwenen rond 1980.

De stenen brug over de Molenbeek in het gehucht Gempe is reeds te zien op de Ferrariskaart (1771-1777). De brug werd gebouwd in ijzerzandsteen met gebruik van een rondboog. De brug gaf toegang tot de vroegere afspanning De Drie Haringhe. De brug werd met beton versterkt en voorzien van asfalt en vangrails.

• Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000412, Afspanning De Drie Haringhe, deklasseringsaanvraag, doos 57.13 map 6450 en 6451.
  • Archief Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, DB000412, Oude brug over de Molenbeek, voorstel bescherming landschap Gempe, doos 57.13 map 6450.

Auteurs: Foubert, Annemie