Twee wederopbouwhoeves

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeves

Beschrijving

Zogenaamd "Lindenhof" volgens uithangbord (nummer 1) en hoeve "'t Klokhof" volgens landmetersplan (nummer 3). Twee naast elkaar gelegen wederopbouwhoeves, volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf, ten zuiden toegankelijk via oprit; boerenhuis, stal, schuur, respectievelijk ten zuiden, ten oosten, ten westen, hopast ten oosten, aan straat (nummer 3); aanplanting: omringend weiland afgezet met deels behouden doornhaag, en populierenrijen; voorliggende boomgaard (nummer 3); materialen: rode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons; I-balken boven rechthoekige muuropeningen, licht verdiept in rondboogomlijsting; doorlopende bakstenen onderdorpels; schuiframen met kleine roedeverdeling in de bovenvakken en luiken; indeling: boerenhuis met twee opkamertraveeën.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine