Reeks tuinwijkwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks tuinwijkwoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tuinwijkwoningen

Beschrijving

Twee rijen aan de straat gelegen, typische tuinwijkhuisjes, volgens kadasterarchief opgetrokken door de N.V. Grond- en Bouwvereniging "Selzaete" in 1933.

Groene Briel nummer 1-9. Bakstenen gevels van het enkelhuistype met twee traveeën en afwisselend volgens repeterend schema met twee bouwlagen en verhoogde puntgevel en met lijstgevel met één bouwlaag onder hoog geknikt zadeldak met mansardevenster. Rechthoekige vensters met luiken en rondboogvormige deuren in uitspringende bakstenen omlijsting.

Koningin Fabiolalaan nummer 90-100. Gelijkaardige rij, doch met afwisselend punt- en lijstgevels van twee bouwlagen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De woningen in de Koningin Fabiolalaan 90-100 kregen een cementering en werden geschilderd of kregen nieuw parement, ze werden voorzien van nieuw schrijnwerk. Hierdoor verloren ze hun erfgoedwaarde.