Teksten van Burgerhuis ontworpen door Ch. Van de Velde

Burgerhuis ()

Eenvoudig burgerhuis uit de wederopbouwperiode na de Eerste Wereldoorlog. Ontwerp van Ch. Van de Velde uit 1927.

Enkelhuis met bakstenen lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Gevarieerde boogvormige muuropeningen.

• Technische Dienst Duffel, 9.4.3.1., Bouwaanvraag nummer 372.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Burgerhuizen ()

Nummers 16, 20-24. Eenvoudige burgerhuizen uit de wederopbouwperiode na de Eerste Wereldoorlog. Nummers 20 en 24 van 1927, nummer 22 van 1929, alle drie naar ontwerp van Ch. Van de Velde.

Enkelhuizen met bakstenen lijstgevels van twee tot drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, kunstleien). Gevarieerde boogvormige muuropeningen.

• Technische Dienst Duffel, 9.4.3.1., Bouwaanvraag nummer 372 (nummer 20), nummer 505 (nummer 22), nummer 371 (nummer 24).