Arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Volkshuizen

Beschrijving

Grotendeels gewijzigde, tot de basisbebouwing horende volkshuisjes van twee traveeën en één bouwlaag, soms met mezzanino, onder een pannen zadeldak, veelal met aandaken die voorzien zijn van schouder- en topstukken.

Nummers 155-157, mogelijk met een tot de 16de eeuw opklimmende kern, ankers met kram en krul en een steil pannen zadeldak. De tweedelige latei en het kwartholle profiel van het venster in nummer 157 wijst op een voormalig kruisvenster.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie

Aanvullende informatie

Van deze arbeiderswoningen (voormalige nummers 29-33, 43, 111 en 155-157) zijn verschillende huisjes gesloopt, namelijk de nummers 29-33 en 155-157, terwijl de bewaarde nummers 43 en 111 aangepast zijn.

Auteurs: Jacobs, Els