Wegkapelletje

Beschrijving

Neogotisch getint eenbeukig wegkapelletje met rechthoekige plattegrond onder zadeldak (leien). Gecementeerde baksteenbouw boven een natuurstenen sokkel. Daterend uit het begin van de jaren 1920. Puntgevel met bekronend kruis, gestut door middel van hoeksteunberen. Spitsboogdeur in arduinen omlijsting onder druiplijstje met gestrekte uiteinden; erboven gekoppelde en getraliede spitsboogvensters met oculus. Analoge vensters in rechter zijgevel. Interieur: overwelfd door houten spitstongewelf. Grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De Lourdeskapel, in de volksmond Cats kapelle genaamd, was een vaste waarde in het Elverdingse leven. In 2000 werd ze gesloten wegens bouwvalligheid en in 2001 werd ze vervangen door een nieuwe kapel, gebouwd door leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI) van Ieper. De nieuwe kapel werd ingehuldigd op dinsdag 29 mei 2001.

Auteurs: Jacobs, Els