Kapel- en kruispuntlinde

Beschrijving

Op het kruispunt van de Molenstraat met een gekasseide holle zijweg staat tegenover de kasseiweg een indrukwekkende opgaande linde. Vanuit de opslag aan de stamvoet vertrekken twee dikke zijtakken van 135 en 138cm omtrek. De stam zelf heeft boven de sterk uitgegroeide opslag een omtrek van 465cm. Tegen de stam werd een kleine Mariakapel bevestigd ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel.

De linde markeert het kruispunt van de kasseiweg met de Molenstraat die parallel loopt met de Molenbeek. De holle kasseiweg wordt al afgebeeld op de 18de-eeuwse historische kaarten en staat op de 19de-eeuwse Poppkaart aangeduid als 'Groenen Weg'. Deze weg vormt de historische verbinding tussen het gehucht Babelom en de Molenstraat die naar de watermolen van Meldert leidt.

Auteurs: Verdurmen, Inge