Opgaande lindenrij

Beschrijving

Tegenover de toegangspoort van de 18de-eeuwse Carolushoeve staan vier opgaande lindes die op een rij werden geplant. De lindes flankeren de Babelomstraat die uitkomt op de toegangspoort en de hoeve verbindt met het naburige gehucht Overhem. De lindenrij werd aangeplant op de perceelsgrens van de akkers tegenover de hoeve en op een talud langs een holle weg. Door de specifieke inplanting vormt deze bomenrij een opvallend element in het landschap dat de site van de historische hoeve visueel versterkt. Tussen twee lindes werd een kleine pijlerkapel opgericht. Bij een van de vier lindes werd de stam half afgebroken.

Auteurs: Verdurmen, Inge