Twee opgaande kapellindes

Beschrijving

Bij de splitsing van de Begijnenstraat met de Engelbeekstraat staat op een eilandje midden in de weg een kleine kapel. De kapel is toegankelijk via een betegeld paadje en wordt geflankeerd door twee opgaande lindes. De bomen bieden schaduw voor de bezoekers van de kapel waar bij de jaarlijkse Sint-Jorisprocessie voor het eerst de zegen wordt gegeven. Het kapelletje wordt al aangeduid op de topografische kaart uit 1873. Op de Atlas der Buurtwegen leidt een voetweg vanuit het oosten naar de kapel die oorspronkelijk op een kruispunt van vier wegen stond. Deze voetweg bleef in gebruik tot de jaren 1970.

Auteurs: Verdurmen, Inge