Collectie parkbomen bij landhuis Pierco

Beschrijving

In het resterende parkdeel van het landhuis Pierco bevindt zich een collectie parkbomen die teruggaan op vroegere aanlegfases van het park. De collectie wordt gedomineerd door zes bruine beuken en is verder aangevuld met ondermeer één winterlinde (241 cm), twee gewone esdoorns (385 en 206 cm), één witte paardenkastanje (283 cm), één zomereik (261 cm) en één beverboom (206 cm). Opmerkelijk in deze collectie is het voorkomen van een drietal bundelbomen van hoog opgaande bruine beuken, waarvan één exemplaar met drie stammen (393 cm) en twee exemplaren met twee stammen (380 en 289 cm). Twee vrijstaande bruine beuken (489 cm en 366 cm) en één vrijstaande gewone esdoorn (385 cm) hebben respectabele stamomtrekken. In de struiklaag van het park komen boerenjasmijn, aucuba, mahonia en sneeuwbes voor.

Auteurs: Himpe, Koen